10 Aralık 2011 Cumartesi

kuru incirli muhallebili tatlıı......

DEĞİŞİK TATLAR TARİFLER SEVEN ARKADAŞLARIM ..KEKİN,MUHALLEBİSİNİ KENDİNİZ YAPTIĞINIZ İÇİNİZ SİNE SİNE YİYEBİLECEĞİNİZ MUHTEŞEM LEZZET.....

MALZEMELER;
KEKİ İÇİN
8 ADET KURU İNCİR(ıslatılıp,küp küp doğranılacak)
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPIMI; YUKARIDAKİ TÜM MAZEMELRİ KARIŞTIRIP TEPSİYE DÖKÜN VE FIRINDA KEK KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN.

ŞERBETİ İÇİN ; 1,5 SU BARDAĞI SU, 1 YEMEK KAŞIĞI NESKAFE, 1/2 SU BARDAĞI TOZŞEKER



 KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BİR YANDANDA MUHALLEBİSİ HAZIRLANIR
MUHALLEBİ İÇİN;
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 LT SÜT
EMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER İNMEYE YAKIN 50 GR TEREYAĞ
İNDİKTEN SONRA 1 PAKET KREM ŞANTİYİ SÜTLE ÇIRPMADAN MUHALLEBİNİN İÇİNE DÖKÜP ÇIRPIN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder