22 Kasım 2011 Salı

pratik taifler 2.......ıspanaklı börek


malzemeler; borcam için
3 yufka
yarım kg ayıklanmış ıspanak
150 gr peynir yada çökelek
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
zeytinyağı

yapılışı:
bir kapta yoğurt yumurta ve çok az zeytinyağını çırpın biraz süt veya soda ile sulandırın.
peyniri ufalayıp çiğ olan ıspanakların içene karıştırın. 1 yufkanın tamamını borcamın en altına yayın (taşan yufkalar dışarda kalsın) yoğurt sosundan biraz döküp yayın ve üstüne dier yufkadan bi parça koparıp tepsinin dibine yayın üzerine ıspnakları serpin bir kat daha yufka koparıp serin ve soso yayın bir kat daha yufka.2 kat bu işlemi yaptıktan sonra en altta tepsinin dibinden taşan yufkaları kapakolarak enüste kapatın kalan sosoun tamamını böreğin üzerinbe döküp çörek otuyla süsleyin..
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder