23 Kasım 2011 Çarşamba

yine annenim daveti için yaptığım KARNIYARIK TATLISI

malzemeler

hamur icin:
1 paket margarin - oda sicakliginda
2 yumurta - birinin sarisi üzerine ayrilacak
2 yemek kasigi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildigi kadar un

ici icin:
1 su bardagi iri cekilmis ceviz veya findik
2 cay kasigi tarcin

serbeti icin :
3 su bardagi toz seker
3,5 su bardagi su
ceyrek limon suyu

YAPILIŞI;
öncelikle şerbeti bir yerde hazırlaıyp soğumaya bırakın önemli tavsiyem şerbet kaynamaya başlayınca limonu ekleyin.hamurun malzemelerini koyup kulakmemesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun cevizden birazdaha büyük olucak şekilde hamurdan koparın elinizde poğaça yapar gibi açın cevizi koyun alttan kapatın ve tepsiye kapattığınız yer altta kalıcak şekilde dizin hepsi bittikten sonra bir bıçak içe ortalarından kesik atın üzetrine yumurta sarılarını sürün 200 derece fırında üszerleri kızarıncaya kadar pişirin ve tepsiyi çıkarır çıkarmaz soğuk olan şerbeti dökün..
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder