23 Kasım 2011 Çarşamba

zeytinyağlı patlıcan dolması

malzemeler;
kuru patlıcan yaklaşık 25 adet
3 adet ortaboy soğan
pirinç ( her bir patlıcan için bir avuç içi pirinç )
acı biber salçası
3 diş sarımsak
yarım limon
nar ekşisi
zeytin yağı
kuru nane karabiber

yapılışı;
öncelikle kuru patlıcanları kaynar suya batırıp çıkartalım. soğanları ufak ufak doğrayıp kavurmaya başlayalım üzerine 2 yemek kaşığı biber salçası yavaşça kavrulsun.pirinçleri 25 adet patlıcanım olduğu için patlıcanların yarısını dolduracağımdan 20 avuç pirinci yıkayıp soğanlara ekleyelim.üzerine kuru nane, tuz, karabiber ekleyelim biraz kavurup ateşten alalım sarımsakları ateşten aldığım harca rendeleyelim yarım limonu ve biraz nar ekşisi ekleyelim karıştırıp patlıcanlşarı yarısına kadar dolduralım diziceğimiz tencerein dibinde 1 kaşık biber salçasını yağ ile kavuralım ve resimdeki gibi ağızları üst üst e gelecek şekilde dizelim üzerine tencereye sığacak şekilde tabak kapatalım tencerenin yarısını kadar su koyup kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sora kısalım ve suyu çekene kadar pişirelim....
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder